The 5-Second Trick For bahçeci tüp bebek merkezi
The 5-Second Trick For bahçeci tüp bebek merkezi
Blog Article
Bu yan etkiler tedavi sürecinde hastaları olumsuz etkileyebilir ancak genellikle tedavi sona erdikten sonra iyileşme süreci başlar.
Tüp bebek tedavisinde anne adayına ve baba adayına uygulanan işlemler farklıdır. Anne adayına, bir süre yumurtaların olgunlaşmasını sağlayan ilaçlar verilir. Bu ilaçlar kullanılırken, belli aralıklarla yumurtalıklar ultrason gardenımıyla incelenir. Eğer yumurtalar yeterli olgunluğa ulaşmışsa çatlatma iğnesi olarak bilinen işlem uygulanır. Daha sonra ise yumurtalar özel bir işlemle alınır.
Embriyo transferi sonrası dönem, tedavi sürecinin belki de en kritik aşamasıdır. Transferin başarılı olması ve gebeliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için, transfer sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır.
Bu sınırlamalar, çoğul gebelik riskini azaltmak ve tek bir sağlıklı gebelik elde etmek için yapılmaktadır. Ancak, her durumda doktor, anne adayının sağlık durumu ve diğer faktörlere göre transfer edilecek embriyo sayısını belirleyecektir.
Uyumsuzluk: Embriyo ve anne adayının rahmi arasındaki uyumsuzluk, embriyonun rahme tutunmasını engelleyebilir.
Tüp bebek tedavisinde kaç defa deneme yapılabileceği ile ilgili bir kısıtlama bulunmamaktadır. Çiftlerin isteği göz önünde bulundurularak sağlık problemleri olmaması halinde her tedavi denemesi arasında belirli recommended reading bir süre bırakılarak yeni denemeler yapılabilir.
Embriyo transferi sonrasında gebelik elde edilmesinden doğuma kadar olan süreçte de sağlıklı ve doğru beslenmek eve canlı bebek götürebilme şansını olumlu etkileyecektir.
Ancak bu tedavilerde yakın bir takip ve ilaç dozlarının hassas bir şekilde ayarlanması gerekmektedir. Zira kontrolsüz yapılan tedaviler sonucunda aşırı uyarım sendromu gelişme riski olabilmekte ve bu tablo hayatı tehdit edecek sağlık problemlerine see it here neden olabilmektedir.
Hastalığın ilerleyişini durdurabilen ve kanserli hücrelere hasar veren kemoterapi uygulaması etkili ve güçlü bir contemporary tedavi yöntemidir ancak kanserin evresine ve hastanın bağışıklık sistemine göre birtakım yan etkilere yol açabilir. Bu olası yan etkiler hastaya bağlı olarak değişkenlik gösterir.
Dondurulan embriyolar teknik olarak twenty yıldan fazla bir süre saklanabilmektedir. Ancak hukuki ve etik nedenlerden dolayı saklama süresine sınırlandırma getirilmiştir.
Kanser tedavilerinde uygulanan kemoterapi ilaçları ve radyoterapiler hem yumurtalıklara hem de testislere ciddi zararlar verebilmektedir. Bu tedaviler yumurtalık ve testiküler yetmezliklere neden olabildiği gibi, üreme hücrelerinin genetik yapısını bozarak genetik açıdan hatalı embriyoların oluşmasına ve gebe kalamama ya da tekrarlayan gebelik kayıplarına neden olabilmektedirler.
Tüp bebek, tıp alanındaki üreme teknolojilerinden biridir ve kısırlık sorunu yaşayan çiftlere gardenımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Bu yöntem, kadının yumurtalıklarından alınan yumurtaların laboratuvar ortamında döllendirilmesi ve oluşan embriyonun anne rahmine transfer edilmesi esasına dayanır.
Yumurtalıklardan herhangi bir hormon üretimi olmadığı için gebelik oluştuğu durumda bu ilaçlara gebeliğin ten ila twelve'nci gebelik haftasına kadar devam edilmesi gerekir.
Gerekli durumda hastalar embriyo dondurmadan kaçınmamalı, gebelik şansının azalacağı ya da çocuğun sağlıksız olacağı endişelerine kapılmamalıdır.